Legjobb utasbiztosítás (2022)

Legjobb utasbiztosítás (2022)

Akár egy párnapos városnéző túrát tervez, akár egy életre szóló kalandos nyaralás ügyében keresgél, minden tapasztalt utazó azt fogja mondani, hogy az utasbiztosítást nem szabad figyelmen kívül hagyni. Nyilvánvaló, hogy egy hónapok óta tervezett, tönkrement nyaralást semmi sem tud igazán kárpótolni, de nem utolsó szempont az sem, hogy az elmulasztott utazás költségei ily módon azért kiszámíthatóak. Mindig van némi bizonytalanság vagy kockázat egy utazásban, akár egészségügyi, akár pénzügyi, akár személyes okok miatt. Ha nem engedheti meg magának, hogy elveszítse az utazásba fektetett összes pénzt, akkor mindenképpen fontolja meg az utasbiztosítást. És hogy mire figyeljen, amikor szerződést köt az ügylet kapcsán? Nos, ennek járunk utána – ha kíváncsi, tartson velünk!

Mire kell figyelni utasbiztosítás kötésénél?

Az utasbiztosítás megvásárlásának legnagyobb előnye, hogy az otthontól távol eső egészségügyi sürgősségi eseteket fedezi. Tény, hogy nagyon jó, hogy van biztosítás, ha le kell mondania egy utazást, hiszen visszakapja a pénzét, de gondoljon bele abba, ha nagyon megsérül vagy megbetegszik valahol, és sürgősen vissza kell jönnie, vagy kint kell igénybe vennie orvosi ellátást. Ez egy olyan dolog, ami bármikor bárkivel megtörténhet, és nagyon drága lehet.Vegye igénybe, amint lefoglalja a nyaralást!

Lehet, hogy egy kicsit túl óvatosnak hangzik, de gondoljon csak bele: mi lenne, ha valami történne önnel, mielőtt még a repülőtérre indulna? Ez egy döntő lépés lehet annak biztosítása érdekében, hogy már a kezdetektől fedezzék önt. Sajnos túl gyakran hallani olyan történeteket, mint például: „Most diagnosztizáltak egy súlyos betegséget nálam, hat hét múlva nyaralni kellett volna mennem, de most kemoterápiára van szükségem. A légitársaság nem téríti vissza a jegyemet, mit tehetek?” A válasz sajnos nem túl kecsegtető, mert nem sokat. Csak akkor fedezik ugyanis a lemondást, ha a felmerült probléma előtt van már biztosítása.

Fontolja meg, hogy mire van már amúgy is fedezeteHa például külföldön vezetést is tervez, lehetséges, hogy már az autóbiztosítása is fedezi önt, amikor külföldön tartózkodik, csekkolja! Mi van a csomagokkal? Lehet, hogy ezt a tematikát már fedezi a hitelkártyához tartozó biztosítás? A csomag megvásárlása előtt érdemes ellenőrizni, hogy a jelenlegi biztosítási kötvények milyen formában élnek.Fedezze magát és tevékenységeit

Győződjön meg róla, hogy olyan szintű fedezetet vásárol, amely elegendő ahhoz, hogy teljes mértékben biztosítsa önt és minden olyan tevékenységet, amelyet utazása során igénybe vehet. Ha aktív, például sporttevékenységgel összekötött pihenésre indul, mondjuk egy téli síelésre, érdemes lehet egy speciális biztosítási kötvényt keresni annak biztosítása érdekében, hogy az tényleg minden bázisra kiterjedjen.Biztosan megfelelő az időtartam?

Lehet, hogy triviálisan hangzik, de amikor kikalkulálja, hány napig lesz távol, bizonyosodjon meg róla, hogy ezt kétséget kizáróan helyesen teszi. Ha elvéti a számítást, és egy vagy több nappal tovább tart az út, mint amennyit a szabályzat tartalmaz, ez automatikusan érvénytelenné teheti a szerződést. A részletekre való odafigyelés nagyon lényeges! Győzödjön meg róla duplán, hogy a tényleges időintervallumot írta be, és megfelelő az indulási és az érkezési dátum. Ha időzónák felett repül, akkor ezt is vegye számításba!Ha van veszélyelem, extra fedezetre lesz szüksége

Bungee jumping, búvárkodás, lovaglás vagy síelés? Okvetlenül ellenőrizze, hogy az alaptípus szabványos házirendje lefedi-e ezeket a tevékenységeket. Egyes biztosítók nem fedezik önt az igazán magas kockázatú tevékenységek némelyikére, de a legtöbb esetben csak egy kis extrát kell fizetnie azért, hogy a biztosítás ezekre is kiterjedjen. Ugyanez érvényes a drága tárgyi eszközök tekintetében is, mondjuk egy értékes műszaki berendezés vagy egy becses ékszer viszonylatában.

Mire nem vonatkozik az utasbiztosítás?Feltétlenül olvassa el az apróbetűs részt, és jegyezze meg, hogy egy olcsóbb biztosítás mindig több kizárással rendelkezik. Amennyiben nagyobb rugalmasságot szeretne, úgy bizony többet is kell fizetnie! A legtöbb biztosítótársaság és kötvény most már tartalmazza a Covid19-lefedettséget, de tanácsos alaposan megvizsgálni az ide vonatkozó részleteket is. A visszatérítésnek nyilván van felső korlátja, amely széles spektrumú lehet.

Végezetül a legfontosabb dolog: ne hagyja ki az utasbiztosítás vásárlását, mert több százezer forintot takaríthat meg, ha véletlenül beüt a krach.

hirdetés
Kategóriák